|
CanDostu Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Her daim iftiracı yobazların gazabından korkmam, iftiralarına alet olmam!
Bilgi ister, bilgi verirsin. Yandaş bilgi der. Sizin zihniyet budur. Senin tarih bilgin iftiradan öteye gitmez bilgilerdir. Karşıdakini küçük görür, sözde müminlerin bilgilerine inanan şahıslar olduğunuz sürece biliyorum iftiralar atmaya devam edeceksiniz. |
Arkadaşım madem ben iftira atıyorum madem ben yalancıyım Ozaman karşıma cıkıp diyeceksinki al kardeşim bunlar O dönemi yaşamış insanların yazdıkları, Al kardeşim bunlar o dönemin içinde olanların yazdıkları , Al kardeşim bunlar 20-30dan fazla kişinin yazdıgı makele , Al kardeşim İnönü öyle yapmamışta böyle yapmış de. Güzel kardeşim olay iftira değil belki ben bu Olayı 2 veya 3 senedir araştırıyorum. Yıllardan beri çeşitli şeyler yazılıp ciziliyor Her görüşten insanın yazdıklarını okumaya çalışıyorum. Ve genel kanı şu ; İnönü politikanın geregi Cemal Gürselle konuşmuştur. Bunlar politikanın içinde olan şeyler tepkilere karşı kendini korumuştur İnönü.. Göster bir ifritamı bende göreyim sonra diyeyim bak yanlış yapmışım bir daha yapmıyayım. Ben Zaman Gazeteside okurum Cumhuriyette. Tarafta Okurum Radikalde. Bilgi tek kaynaktan edinildigi zaman bilgi olmaz. Verdigin Linkteki 3 satırlık şey Koskoca olayımı aydınlatacak ? Buna inanıyormusun ? İnanıyorsan susarım yaptıgım tüm yorumları silerim.. Eger bu kadar kücük düşünüyorsan hiç bir lafta etmem. Şu huyundanda vazgec En iyisini En dogrusunu sen bilmiyorsun. Hatta bildiklerininde yarısı eksik-boş cıkıp burada bilmişlik taslayıp insanlara Yobazmış iftiracıymış gibi ithamlarda bulunma. Şunuda bil Eger seni kücük görseydim yazma geregi dahi duymazdım ben bu forumda kiminle böyle tartışmalara girsem saygımdan cevap veririm. Sevmesem bile insanlıgına saygı duyar cevap veririm.
----------
Hasan Polatkanın kızı ne demiş bak oku ;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
belki okumazsın ben kopyalıyayım o kısmı ;
|
Alıntı: |
Hasan Polatkan ve dava arkadaşlarının savunmaları bile alınmadan bilinçli bir şekilde idam sehpasına gönderilmelerini hayatı boyunca kabullenemediğini ifade ediyor. Nilgün Atlı, darbenin tek azmettiricisinin de dönemin CHP Genel Başkanı İsmet İnönü olduğu düşüncesinde. Devlet partisinin 1950 seçimlerinden sonra iktidarı Demokrat Parti'ye kaptırmasını içine bir türlü sindiremediğini savunuyor. Dönemin muhalefet partisinin, demokrasinin gereklerini yerine getirmektense memlekette ikilik çıkarıp bazı subayları DP'ye karşı kışkırttığı ve darbenin gerçekleştirilmesinde rol oynadığı görüşünü dile getiriyor. Nilgün Hanım, CHP üst düzey yöneticilerinin idamların bir an evvel yapılması için de bazı girişimlerde bulunduğunu öne sürüyor. İnönü'nün, idamlardan önce "Elinizi çabuk tutun, şefaatçileri çok olacak." dediğini söyleyen Polatkan'ın kızı, babasının idam edilme sebebini ise şu sözlerle açıklıyor: "Babamın genç, zeki, dinamik olup bütün olaylardan sonra yok edilen Demokrat Parti'nin tekrar canlanmasını, faaliyete geçmesini sağlayacak potansiyele sahip olduğundan dolayı idamı gerekli görüldü." Nilgün Hanım'ın bir de oğlu var. Adı; Hasan Polatkan Atlı.
|