Acısı Geçer, Lezzeti kalır!
Acısı Geçer, Lezzeti kalır! Acısı, tatlısı, kurutulmuşu, közlemesi, kızartması, süslüsü, sivrisi, dolması, tavası, turşusu gibi onlarca çeşitle karşımıza çıkan biber; ne kadar acılığıyla dil yaksa da son derece faydalı bir sebzedir. A-B-C-D vitaminlerini aynı anda bünyesinde barındırır. Özellikle acı biber, dozunda yenirse mide için çok faydalıdır. Antioksidan özelliği vardır. Kalp rahatsızlıklarını ve kanseri önlediği söylenir. Yeşil Biber: C vitamini ve yiyeceklerde nadiren bulunan P ve K vitaminlerini içerir. P vitamini ile damarları yumuşatır, kanamaları önler. K vitamini ile kanın pıhtılaşmasını sağlar. A, B ve D vitaminlerini bir arada bünyesinde bulunduran nadir sebzelerdendir. Dolmalık Kırmızı Biber: Bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir. Bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır. Mide suyu ve tükürük oluşumunu fazlalaştırır. Sindirimi kolaylaştırır. Romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir. Kırmızı Biber: Kansere karşı iyi bir savaşçıdır. Kolesterol düşürücü özelliği vardır. Mide asidini düzenler ve mikraop öldürücü etkiye sahiptir. Kırmızı Acı Biber: Özellikle kanser hücrelerini yok eden özelliği bilinir. Uykusuzluğa ve kalp sağlığına iyi gelir. Kadın ve erkeklerde cinsel isteği arttırır. Sivri Biber: Şişkinliği azaltır. Cilde, saçlara ve tırnaklara çok iyi gelir. |