NE YENİR
Pek çok yemeği yapılan hamsi, karalahana ve mısır ekmeği, hamsi kuşu, hamsi pilavı, hamsili kaygana, hamsi tava, lahana kavurması, hoşmerim, Akçaabat Köftesi, kıymalı ve peynirli Trabzon pidesi, Hamsiköy sütlacı yöre yemeklerindendir.
----------
Kuymak (Mıhlama) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
1 su bardagi misir unu
100 gr. Trabzon tereyagi
150 gr. Trabzon Imansiz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardagi sicak su
YAPILIŞ TARİFİ
Tereyagini tencereye
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Yag eridikten sonra misir ununu dökerek, tereyagi ile kavurun. Un
pembelestiginde, kaynamis sicak suyu ilave ederek suyla bir miktar pismesini saglayin. Katilasmaya baslayinca
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ilave ederek, 5 dakika
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile pismesini, hafif hafif tahta kasikla malzemenin birbirine karismasini saglayin. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Pistikten sonra servis yapin.