[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemesi:
1 tabak kelem lahana turşusu
2 orta büyüklükte kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
yağ
Yapılışı:
İnce doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağda
pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine önceden tuzu çıkarılmış kelem lahana turşusu katılarak karıştırılır. Bir süre kavrulur.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemesi:
Esmer buğday unu
su
tuz
Yapılışı:
Un, su ve tuz birlikte yoğurularak hamur haline getirilir. Hamurun mayalanması (ekşimesi) beklenir. Ekmek hamuru büyüklüğünde parçalara ayrılır. Bezlere dökülüp dinlendirilir.Bu arada fırın önceden kızdırılır.Bekletilen hamurlar fırında kor haline gelen közün sıcaklığı ile çok az pişirilerek fırından çıkarılır. Fırındaki közün sıcaklığı ile çok az pişirilerek fırından çıkarılır. Fırındaki közün tamamı alınır. Soğumuş ekmek parçalara ayrılır, tekrar kuruması için fırına konulur. Fırının kendi Sıçaklığında kurutulur.Fırından çıkarılıp ıslatılarak yenir (uzun süre dayanıklıdır)