[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kurut, ak pancar, yeşil mercimek,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], et veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti ile yapılır. Haşlanmış etin içine kurut katılarak diğer malzemeler ilave edilir. İyice piştikten sonra üzerine anığ (yağda kavrulmuş kekikle yapılan sos) dökülerek servis yapılır.
----------
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:
1 bardak aşurelik buğday (yarma)
1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1,5 bardak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz,nane
Hazırlanışı:
Buğday bir gece önceden sıcak suyla ıslatılır. Ertesi gün düdüklü tencereye konur üzerine 6 bardak su eklenir, iyice pişirilir. Yoğurt,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve un çırpılır ve tencereye ilave edilir iyice karıştırılır. Karıştıra karıştıra pişirmeye devam edilir. Ayrı bir tavada yağa nane konur ve kavrulduktan sonra çorbanın üzerine dökülür.Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra çorbamız hazır.