MALZEME LİSTESİ
1 su bardağı kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (iri acebek)
1,5 su bardağı maş (küçük acebek)
50 gr tereyağı (4-5 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
1 tepeleme yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
YAPILIŞI
Maş ve kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yi iyice yıkayıp bol miktardaki suda 3-4 saat kadar bekletin.
Tekrar yıkayıp süzdükten sonra, orta boy bir tencereye koyup, üzerine iki parmak çıkacak kadar su ekleyin. Orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını biraz kısın ve maş ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iyice yumuşayıncaya, hatta biraz dağılıncaya (iyice helmeleninceye kadar) kadar pişirin.
Tuz ve karabiberi katıp çorbanın tarhana çorbası kıvamında olması için gerekirse sıcak su ilave edin.
Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; tereyağını bir tavada eritip üzerine unu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak un hafifçe sararıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun.
Salçayı ekleyip kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i kattıktan sonra 2-3 dakika daha kavurarak ocaktan alın.
Hazırladığınız sosu çorbaya katıp sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. İsterseniz çorbaya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da sıkabilirsiniz.