Eşşı şorbası (adıyaman)
Malzemeleri:
2 su bardağı dövme
nohut
yarım su bardağı kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
küncü (susam)
ceviz, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
pekmez veya şeker
kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
kuru kaysı.
Yapılışı : Kaynayan suya dövme ve ıslatılmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konur. Piştikten sonra aldığı kadar pekmez veya şeker konur. Ateşten alınacağı zaman içerisine küncü, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kuru kaysı vs. şeyler konur ve ateşten indirilir. Üzerine yine ayrıca susam [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi şeylerle süslenir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |