MALZEME:
Köftelik ince bulgur 1 su bardağı
Döğme unu veya ince bulgur 1 su bardağı
Un 1 çorba kaşığı
İri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet
Katıyağ 1 çorba kaşığı
Limon suyu 2 çorba kaşığı
Tuz Yeteri kadar
Nane Yeteri kadar
Karabiber Yeteri kadar
Kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yeteri kadar
Sarmısak Yeteri kadar
Su Yeteri kadar
YAPILIŞI:
İnce bulguru ve döğme ununu yarım bardak ılık suyla ıslatın. Tuz atıp kapağını örtün. Kabarıncaya kadar bekleyin. Kabarınca unu ilave edip yoğurun. Birbirini tutar hale gelince
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tan biraz büyük köfteler (pognikler) yapın. Hafifçe yassılaştırıp 7-8 bardak tuzlu suda haşlayın. Öte yanda
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları uzun halka halka doğrayın. Kızgın yağda pembeleştirin. Pembeleştirdiğiniz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları köfteleri haşladığınız suya atın. Kara ve kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ilave edip bir iki taşım kaynatın. Naneleri ekleyin. Sarmısağı ayıklayıp havanda dövün. Limon suyuyla karıştırıp kaynar köftelerin içine dökün. 5-10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak ikram edin.