Malzemeler
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
10 yemek kaşığı buğday nişastası
250 gr margarin
½ çay bardağı sıvı yağ
½ çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı sirke
1 kase afyon lokumu
Yapılışı
Oda sıcaklığında bekletmiş olduğumuz margarin, sıvı yağ,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz, sirke, pudra şekeri bir kaba eklenip krem haline getirilir. Yavaş yavaş unu ilave edilerek yoğrulur. Kabartma tozu vanilya eklerek yumuşak bir hamur elde edilir. Elimizle avuç içi büyüklüğünde açılır. İçine lokum konularak şekil verilir. Üzeri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile süslenir. 15-20 dk sıcak fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerine pudra şekeri ekilerek servis yapılır.