1 paket yaş maya
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi İçin:
1 su bardağı tuzsuz lor
1 su bardağı rende kaşar
1 su bardağı küflü
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu
Hamuru yoğurmak için un, şeker ve su karıştırılır. Üzerine tuz ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir. Bu arada şerbet malzemesi koyu kıvamda kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Dinlenen hamurdan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadar parçalar alınır. Önce merdaneyle oval açılır sonra iki karış boyunda uzatılır. Uzunlamasına
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışımından oluşan iç konur ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler görünmeyecek şekilde iki tarftan kapatılır. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca tereyağı sürülür ve 4 parmak eninde kesilir. Üzerine şerbet gezdirilir. (Bu pide Aksaray'da kahvaltılarda tüketilir.)