Malzemeleri:
1 litre su
3 kahve fincanı un
100 gram tereyağı
Tuz.
Hazırlanışı:
1 litre su, 3 kahve fincanı un, 100 gram tereyağı ve tuz iyice karıştırılır. Sonra ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynayan lapa yayvan bir tepsi içine 3 cm. kalınlıkta olacak şekilde düzgünce yayılır. Baklava dilimi şeklinde kesilerek soğutulur.
Haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] göğsü, tereyağlı bir kahve fincanı un ile beraber kavrulur. Kaynatılmış 1 litre
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu içine yapılan sos ilave edilir. Soğutulmuş un lapası kaşıkla alınır, soslu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyuna batırılarak servis yapılır.