Malzemeler:
500 gr yağsız kıyma
1 Kahve fincanı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım demet maydanoz
1 Adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 Adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 Adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4 Adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2.5 Kahve fincanı
HALK AYÇİÇEK YAĞI
6 Su bardağı su
1.5 Su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1.5 Çorba kaşığı un
Nane tuz karabiber
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince doğrayın.Geniç bir kapta kıyma,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], biraz tuz, nane ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.Geniş bir kaseye yarım kaşık un serpip köfteleri dizin. Havuç ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri küp şeklinde doğrayın. HALK AYÇİÇEK YAĞINI tencerede kızdırıp önce
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları sonra
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri 10 dakika sote edin.Suyu ilave edin ve 15 dakika kaynatın.Köfteleri ekleyip kısık ateşte 45 dakika pişirin. Yoğurt, kalan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ve unu bir kasede karıştırın. Tencereye azar azar dökerek ve
sık sık karıştırarak ekleyin. Tuz serpip ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.