MALZEME LİSTESİ
5-6 sap
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr sızgıç
250 gr orta yağlı kıyma
2 adet orta boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 yemek kaşığı salça
2 çay kaşığı tuz
karabiber
2 çay kaşığı kırmızı toz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
YAPILIŞI
Pırasaların sararmış yapraklarını kesip atın. Yıkayıp süzün.
Pırasaları 4 parmak uzunluğunda dilimledikten sonra her bir parçayı boylamasına dörde bolun, (böylece
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ince şeritler halinde doğranmış olacak)
Zeytinyağı ve sızgıcı (orta yağlı kıyma da kullanabilirsiniz) orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşin üzerine oturtun Üzerine incecik doğradığınız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun.
Salçayı ve şerit şeklinde dilimlenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları da ilave edin. Sürekli karıştırarak 4-5 dakika daha kavurduktan sonra üzerine 2-3 su bardağı sıcak suyu ilave edip, ocağın altını kısın.
Yemeği,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar iyice yumuşayıncaya kadar, en az 30 dakika pişirin. Kırmızı toz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i de serpiştirip, sıcak sıcak servis yapın.
Not: Sızgıç halk arası'nda kavurma ete verilen isimdir.