MALZEME LİSTESİ
250 gr çiğköftelik bulgur
1 su bardağı ılık su
500 gr yağsız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyma
1 adet büyük boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı kimyon
1/2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
karabiber
YAPILIŞI
Bulguru bir tepsiye alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip karıştırın. Kabarması için 10 dakika bekletin.
Elinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru yoğurun. Kıyma, tuz, karabiber, kimyon ve rendelenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı ilave edin. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar yoğurun.
Unu ekleyip macun kıvamına gelinceye ve (elinizi arada bir suya batırarak) yumuşak bir hamur elde edinceye kadar, 5 dakika daha yoğurun.
Köftenin kızarırken dağılmaması için çok iyi yoğurulması gerekir.
Yoğurduğunuz hamurdan kabuklu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine bastırın.
Hazırladığınız köfteleri yanmaz yapışmaz tavada ya da ızgarada önlü arkalı, tıpkı köfte pişirir gibi kızartın, sıcak sıcak servise sunun.