Yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağu sulandırılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Maya, kaymağın yarısı ve şeker karıştırılır. Üzerine kalan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve serte yakın kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur yarım saat kadar dinlendirilir. Sonra
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadar yumaklar alınır. Yumaklar unlu zeminde, oklavayla hazır yufka kadar açılır. Yağsız sacın üzerinde iki yüzü pembeleşene kadar pişirilir. Kahvaltıda bal ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eşliğinde tüketilir. (Sac yoksa yufkalar daha ufak açılır ve yağsız teflon tavada, ocak üzerinde pişirilebilir.)