Malzemeler
1 kg
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 dilim bayat ekmek
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
1,5 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
Balıklar temizlendikten sonra kılçıkları çıkarılıp yıkanır ve ince ince kıyılır. Ekmeğin kabuğu çıkarılıp ıslatılır, ufalanarak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ye katılır. Mısır ununun yarısı,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz, baharat konur. Maydanoz yıkanıp ayıklandıkdıktan sonra ince ince kıyılır ve bu karışıma eklenir. Bütün
malzeme iyice yoğrulur,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalara ayırıp elle şekil verilerek yassı
köfteler yapılır. Tavaya yağ koyup kızdırılır ve köfteler geri kalan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ununa bulanarak kızartılır.