Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ekim 2010, 13:09   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pileki kebabı (artvin)




Tavuk etinden yapılan yöresel yemek. Satırla kıyılan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti, tuz ve baharatı katılıp yoğrulduktan sonra kızdırılmış pileki'ye konur, pilekinin üst kapağı da kapatılıp ateşte pişirilir.

Not: Pileki; pişmiş topraktan yapılan, yuvarlak tepsi biçiminde kap. Çift olarak kullanılır, iki kapak gibi birbirlerini kapatırlar, örterler. Ekmek pişirmede kullanılır. Pilekilerin iç yüzeyleri ateşe tutularak ısıtıldıktan sonra bir büyük ekmeklik hamur pilekinin içine konur ve diğer parça da üstüne kapatılır. İki pileki birbirine dayanır ve arasında ateş yakılır. Böylece ekmek pişirilir. Buna pileki ekmeği denir. Rumca. TDES: »plaka: İtalyanca placca (düz levha)dan plaka (levha). Grek-Latin kökenli: Latince plaga, Grekçe plaks (iki dilde de düzleştirilmiş levha, düz yüzey). Anadolu halk ağzında pleki (Rumcadan geçme) Pleki ekmeği (pleki denen düzocaktaşı üzerinde pişirilen ekmek). Pileki dayatmak: Ekmek pişirmek için pilekileri birbirine dayayarak arasında ateş yakmak.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan