3-4 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
200 g yağsız kıyma
75 g/1 küçük çay bardağı tozşeker
1 su bardağı çekirdeksiz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
30 g/2 yemek kaşığı tereyağı
Ayvaları yıkayıp dörde bölün, çekirdek kısmını iyice
temizleyin, soymadan dilimleyin.
Dilimlenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları yayvan bir tencereye dizin.
Kıymayı yağsız olarak kavurun ve dilimlenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üzerine serpin.
Üzümleri yıkayıp onları da
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üzerine serpiştirin.
Tozşekerin de serperek ekleyin.
Tereyağını küçük küçük keserek tencerenin içine serpiştirin.
Tencereye, kenarından az miktar su ekleyip kapağını kapatın, ocağa
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Suyu kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısın.
Hafif ateşte
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yumuşayıncaya kadar
pişirmeye devam edin.