Mantar kavurma (aydın)
Malzemesi:
1 kg [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
bir çay bardağı salça
yeteri kadar zeytinyağı.
Hazırlanışı:
Mantarlar yıkanıp temizlendikten sonra suda haşlanır. Haşlanan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ince ince kıyılır. Soğanlar zeytinyağı ile biraz kavrulduktan sonra üzerine sırasıyla [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], salça, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuz ilave edilir. 15-20 dk kavrularak ocaktan alınır ve servis yapılır. Aydın’da yaygın olarak yapılan bir kavurma türüdür.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |