Pazıotu kavurması (aydın)
Malzemesi:
1 bağ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]otu
1 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı tuz
bir çorba kaşığı kırmızı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay bardağı zeytinyağı.
Hazırlanışı:
Pazıotları bol suyun içerisinde bolca yıkandıktan sonra yarım tencere kaynamış suyun içerisinde atılır. Otlar yumuşayıncaya kadar bir miktar kaynatıldıktan sonra süzülür. Ayrı bir tava içerisine zeytinyağı konularak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kavrulur. Pembeleşen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ın üzerine kaynatılmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]otları ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir. Krımızı bibe ve tuz ilave edildikten sonra birkaç dakika daha kavrulup ocaktan alınır. Tercihe göre [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu ya da sade servis yapılır. Yumurtalı da yapılabilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |