Malzemesi:
1 kg
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
iki küçük boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
bir çay bardağı nar ekşisi
bir çorba kaşığı kırmızı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
bir çay kaşığı tuz
1,5 bardak su
yeteri kadar zeytinyağı.
Hazırlanışı:
Bamyalar yıkandıktan sonra başları ve uç kısımları
temizlenir. İnce doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir tencerenin içerisinde zeytinyağı ile kavrulur. Soğan pembeleşince küçük küçük doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler de üzerine ilave edilerek 3-5 dk kavrulur. Biber, tuz, bir çay bardağıekşi, 1,5 bardak su ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar konur ve 15-20 dk pişirilir.
Yemek soğuduktan sonra servis yapılır.
Not: Aydın’da özellikle yaz aylarında beğenilerek tüketilen bir yemektir.