çalkama (balıkesir)
1 küçük demet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 demet ısırganotu
6 adet taze [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (yeşil kısmı)
1 adet kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
Ispanak, kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], taze [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ısırganotu ince doğranır. Üzerine zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenir, iyice karıştırırılır. Yağlanmış tepsiye konur. Diğer tarafta soğuk su, un ve 1 tatlı kaşığı tuz çırpılır. Yeşil karışımın üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Kare kare keserek servise sunulur.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |