Malzemeler: (4 kişilik)
1 kg. un (elenmiş)
300 gram Sütaş tereyağı (eritilmiş)
2 su bardağı Sütaş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
6 Adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım çay kaşığı tuz
700 gram
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Serbeti icin:
2 kg. tozşeker
7,5 su bardağı su
Yapılışı
Unun ortasını havuz şeklinde açın.Sütaş Tereyağı,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]aş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve tuzu ilave edip, aynı yönde dairesel hareketlerle una yedirin. Düz ve unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar 5 dakika yoğurun, üzerini
mutfak havlusu ile örtüp, en az 30 dakika dinlendirin. Hamurdan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar koparıp, düz ve unlu bir yüzeyde 35-40 cm. çapında ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]valık yufka inceliğinde açın. Açtığınız her bir yufkayı yağlanmış tepsiye koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın rengi alıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Kızaran yufkaları iki eşit miktara ayırın. Birinci grubu yufkaların kızaran yüzü üste gelecek şekilde yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kaymağı yayın. Kalan yufkaları da kaymağın üzerine yine kızarmış yüzleri üste gelecek şekilde yerleştirin. Tozşekeri suda karıştırarak eritip,
hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, 20 dakika kaynatın. Tepsiye yerleştirdiğiniz yufkaların üzerine sıcak şerbeti gezdirip, en az 2 saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.