Hamsi çitlemesi (trabzon)
Yarım kg [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım demet maydanoz
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yayvan bir tancere yağlanır. Temizlenmiş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler dizilir. Üzerine iri kıyılmış maydanoz, tuz serpilir. Su gezdirilir. Kapağı kapatılır. Orta ateşe yerleştirilir. Tencereden çıtırtı gelmeye başlayınca pişmiş demektir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |