Malzeme
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.4 Kişilik)
500 gr. İri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 demet maydanoz
Yeterince un
2
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yeterince sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Her iki tarafı tuzlanır ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lenir.
Soğanlar ince halkalar halinde doğranır; tuz ve karabiber serpilip biraz ovulur. İnce kıyılmış maydanozlar karışıma
katılıp iyice karıştırılır.
Ayıklanmış bir
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nin üzerine harçtan bir miktar konarak üstü diğer bir
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yle kapatılır ve her iki tarafı iyice unlanır ve çırpılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ya bulanır.
Sıvı yağ bir tavada iyice kızdırıldıktan sonra hazırlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dolmalar yağın içine konup her iki yüzü çevrilerek kızartılır.
Sıcak servis yapılır.