Malzeme: (4 Kişilik)
500 gr iri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1 su bardağından 1 parmak fazla)
5 adet karalahana yaprağı
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
1 adet kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak
kullanmadan temizleyin. Kılçıklarını çıkararıp fileto haline getirin. Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın.
Lahana yapraklarını ince ince kıyıp
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le ve maydanozla harmanlayın. Tuz ve karabiber ilavesiyle tadlandırın.
Tereyağını tavada eritip
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı kavurun. Pirinçli lahanayı ekleyip karıştırın. Tencereye karışımın yarısını
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Hamsi filetoların yarısını açarak karışımın üstüne serin. Kalan karışımı üzerine ilave edin. Onun da üstüne kalan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] filetoları açarak dizin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta ateşte
pişirin. Sıcak servis yapın.
Not: Dibleye istenirse 1 çorba kaşığı çamfıstığı ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir.