Malzeme:
(Arzu edildiği kadar) un
4-5 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Nişasta
Dövülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi
Tereyağı
Şerbet
Hazırlanışı:
İşte, yufka açma maharetini göstermek isteyenler için er meydanı!!!! Yufkayı yaprak inceliğinde açacaksınız. Nişasta ile açtığınız yufkaları bez örtülere serip biraz kurutun. Sonra,
yağlanmış tepsiye aralarına dövülmüş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dökerek serin.
Usûl çok acımasız! Hilâfsız,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va için 40-50 yufkanın üstüste konulması gerekiyor. Amma velâkin,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va dilimlerinin kalınlığı 3 cm.’yi zinhar geçmeyecek!!! Sonra,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]vayı yıldız şeklinde kesip üzerine eritilmiş yağ dökün, tepsinizi fırına sürün.
Beri yanda, şerbetizi istediğiniz
tatlı kıvamında hazırlayın. Ve, şerbeti,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va ılıkken üzerine gezdirin. Baklava şerbetini güzelce çekince, iftiharla ikram edin.
Not: Baklava, izdivaç söz konusu olunca, çok kritik. Düğünlerde, kız tarafında da, damat tarafında da gelen konuklara
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va ikram ediliyor. Baklava, olmazsa olmaz!... Her düğünde kız evi tarafından bir tepsi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va da damada armağan edilir. Zira
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va, benim diyen her hanımın gurur vesilesi. Elbette,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va bayramlarda da baş tâcı. Bayramlarda,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]vanın telaşı bir kaç gün önceden başlıyor; arife günü akşamdan şerbeti dökülüyor. Baklava, bayram ziyaretine gidilen her evde mutlaka bulunuyor.