Malzemeler
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] balığı
2 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 kaşık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanesi
1 Adet ayıklanmış zeytin
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra daire şeklinde dilimleyin. Havuçun da yüzünü
temizleyip dikeylemesine ayırın. Sardalya balığını temizledikten sonra beş dakika süre ile
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu suda bekletin. Daha sonra patesleri,
havucu ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı fırında ızgaraya yerleştirin. Bir kapta da
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları haşlayın. Balığı etleri taze kalacak kadar kızartın. (Yağda kızartmayın.) Sebzeler ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kızarırken bırakacağı suyu da kaybetmemek için kızartma kabının altına alüminyum folyo yaymayı ihmal etmeyin. Kızarma işlemi bittikten sonra,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i, havucu,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı bir kaba alıp çatal yardımıyla tamamen ezmeden parçalara ayırıp kaşık ile karıştırın. Karışımın üzerine ayıklanmış ve küçük parçalara ayrılmış zeytinleri serpiştirin. Karışımı kedilerinizin erişemeyeceği bir yerde soğumaya bırakın. Servise hazır olduğunda ikram edin.