ızgara sardalya (gelibolu çanakkale)
Malzeme:
500 gr. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Önce fırın ızgaranızı kızdırın. Sardalyaları temizleyip, yıkayıp kurulayın. Genişçe bir tabağa koyup sıvı yağla yağlayarak tuzu serpin.Unu bir tabağa [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları una buladıktan sonra silkeleyerek fazla ununu atın. Balıkları kızgın ızgaraya koyup her iki yanlarını 4-5 dakika pişirin. Fırından alıp servis tabağına yerleştirerek yanında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] parçalarıyla servis edin.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |