Malzeme:
500 gr. iri Sardalya Balığı
50 gr. rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 - 3 ad. Kornişon Turşu
1/2 çay bardağı Kapari Çiçeği
1/4 bağ Dereotu
1/2 bağ Maydanoz
2 ad. Yumurta
2 baş iri Soğan
Domates
Sumak
Tuz
Karabiber
Un
Yapılışı:
Sardalyaların başlarını koparıp, içlerini
temizleyin. Sırtında bulunan kılçığı da dikkatlice alın ki balık ikiye ayrılmasın, yaprak halinde olsun. Kaşar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i, kapari çiçeği, ince doğranmış
kornişon turşu, iyice çintilmiş maydanozun yarısı, dereotunun tümünü tuz ve karabiberle sıkarak harç haline getirin. Bir balığın içine biraz harçtan koyup diğer bir balıkla üstünü kapatıp iki elinizin arasında hafifçe bastırın. Balıkların tümü hazır olunca önce una, sonra da çırpılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ya batırarak kızgın ve bol yağda kızartın.
Soğanları ince ve uzun olarak kıyın. Tuz, sumak ve maydonazla biraz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıkarak ovun. Domatesleri de dilimleyerek, balığın yanına garnitür olarak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
Sıcak yenmesi önerilir.