iLK ÖNCE ESKİ BİR MUKAVVA KARTON BULACAKSINIZ ve altına eski gazete kağıdını sereceksiniz. Daha sonra ayıklanmamış,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lardan 5-8 tanesi, yağlanmış yağ kağıdı üzerine sıra ile dizilir. Yağ kağıdının kenarları bükülüp kapatılır. Açılmaması için gerekli önlemler alınır. Izgaraya veya fırına konulan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar gerekli görülürse çevrilerek pişirilir. ( Mangalda zorunlu olarak tabii ) Ateşin kuvvetine göre 8 -15 dakikada pişen balıklar. Kağıdı ile birlikte servis yapılır. Üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya "limon sosu" dökülerek
yenilmesi tavsiye olunur. Gelibolulu bu balığı temizlenmeden yer. Nedeni ise!!!!
temizleme esnasında yağının gitmesi. Eh yağı giden balıktan da zevk almanız mümkün değil.