Malzemeler:
Kuzu veya oğlak
tuz
pişirmek için kuyu veya fırın.
Hazırlanışı:
Burada dikkat edilecek husus, kebap edilecek etin bir yaşını geçmemiş ve iyi beslenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya oğlaktan seçilmesidir. Hazırlanan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya oğlak önceden yeterince ısıtılmış olan kuyuya bir çengel vasıtasıyla asılır. Kuyunun ağzı kapatılır. Bir iki saat pişirilir. Pişirme işleminden sonra etler parçalanarak sıcak
servis yapılır.
Not: Bu yemek daha çok ticari olmak üzere özel günlerde yapılır. Düğünlerimizde ise daha çok kavurma, taskebabı, etli kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yemekleri yapılmaktadır