Tarhana yapımı (burdur)
Malzemeler;
Tarhanalık un
nohut
yoğurt
nane
dereotu
soğan
biber
salça.
Hazırlanışı:
Bütün malzemeler bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ana doldurularak hafif odun ateşinde sürekli karıştırılarak rengi çıkıp macun haline gelinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bir müddet mayalanmaya bırakılır. Mayalanmış hamur bir sergi üzerine yazılır. Sık sık elle ovalanarak ezilir. İyice kuruduktan sonra elenip bez torbalara doldurulur. Böylece tarhananın ana malzemesi hazırlınmış olur.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |