1 su bardağı un
2
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2-3 dal maydanoz
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 tatlı kaşığı tuz
1. Unu bir tepsiye eleyip ortasını havuz gibi açın. Yarım tatlı kaşığı tuz ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
2. Hamurdan avucunuza sığacak kadar parçalar koparın. İki avucunuzun arasında ovalayıp ufalanmasını sağlayın. Hamur bitinceye dek
işlemi sürdürün.
3. Su, margarin ve kalan tuzu bir tencerede kaynatın. Hamur parçacıklarını azar azar ekleyip karıştırarak pişirin. Maydanozu kıyıp çorbaya ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
4. Yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbaya yavaş yavaş ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın. Sıcak olarak
servis yapın.