Malzemeler
2 kg
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı
1 kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Gül suyu
Damla sakızı
Bir tutam un
3 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tarçın
Karabiber
Karanfil
Patates Püresi
Yapılışı:
2 kg
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti kuşbaşı doğranıp tencerede, rendelenmiş 1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la kavrulur. Kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenir. Et yumuşayıp iyice pişinceye kadar pişirilir. Et pişerken içine gül suyunun içinde dövülmüş 3 parça damla sakızı konulur. Bir tutam un, dövülmüş üç diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tarçın, karabiber, karanfil eklenir, biraz daha kaynatılıp ateşten
indirilir. Başka bir kapta
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler haşlanıp
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ün içinde ezilerek püre haline getirilir. Püre tabaklara konulur. Etler pürenin üzerine dizilir, servis yapılır.
Not: Bu yemeğin Hünkar Beğendi’nin ilk çeşidi olduğu, Bursa’da
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li pişirildiği söylenir.