Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ekim 2010, 15:49   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sakızlı kebap (bursa)




Malzemeler
2 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kuşbaşı
1 kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Gül suyu
Damla sakızı
Bir tutam un
3 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tarçın
Karabiber
Karanfil
Patates Püresi

Yapılışı:
2 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti kuşbaşı doğranıp tencerede, rendelenmiş 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la kavrulur. Kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenir. Et yumuşayıp iyice pişinceye kadar pişirilir. Et pişerken içine gül suyunun içinde dövülmüş 3 parça damla sakızı konulur. Bir tutam un, dövülmüş üç diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tarçın, karabiber, karanfil eklenir, biraz daha kaynatılıp ateşten indirilir. Başka bir kapta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler haşlanıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ün içinde ezilerek püre haline getirilir. Püre tabaklara konulur. Etler pürenin üzerine dizilir, servis yapılır.

Not: Bu yemeğin Hünkar Beğendi’nin ilk çeşidi olduğu, Bursa’da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li pişirildiği söylenir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet