Mantarlı keşkek (çankırı)
Yarım kg kemiksiz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti
2 su bardağı yarma
1 adet kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
15-20 adet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarma yıkanır, üzerine 6 su bardağı su konur, 1 gece bekletilir. Ertesi günü ince kıyılmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tereyağında pembeleştirlir. İçine et ve doğranmış [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenir ve suyunu bırakana kadar kavrulur. Sonra suyuyla birlikte yarma katılır. Orta ateşte bir kaşıkla ara sıra ezerek, karıştırarak 2 saat kadar pişirilir. Tamamen malzemelerin şeklini kaybetmesi gerekir. Servis tabağına alınır. Üzerine yakılmış yağ gezdirilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |