1 kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( kalın olanlar tercih edilir )
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr. kıyma
1 baş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 kaşık salça
Tereyağı, zeytinyağı
Maydanoz, karabiber, pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kalın
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar 8 cm. boyunda kesilir sıcak suda 10 dakika kadar haşlanarak kesilip katları ayrılır.
Soğan ufak doğranır 1 kaşık tereyağı ile kavrulur,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kıyma, maydanoz, karabiber, tuz, pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve salça ilave edilip karıştırılır. Katları ayrılan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların aralarına hazırlanan malzemeden konarak sarılır. Tencereye dizilen dolmaların üzerine 1 kaşık zeytinyağı ve sulandırılmış salça dökülüp yarım
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıkılır suyunu çekinceye kadar pişirilir. Servis tabağına alınarak üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu ilave edilip servise sunulur. İsteğe göre
sıcak veya soğuk yenebilir