Malzemeler
1 paket margarin veya tereyağı
4 su bardağı un (son bardak bir parmak
eksik alınır)
3/4 su bardağı pudraşekeri
1/2 çorba kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Margarini eritelim. Hemen ateşten almayıp margarin
pembeleşip kaynayana dek kısık ateşte bekletelim. Yağı ateşten alıp ılıtalım ve buzdolabında üzeri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lanana dek 5 dk. bekletelim. Yağı dolaptan alıp hamur yoğurma kabına ekleyelim. İçine pudraşekerini de ekleyip çırpalım. Unu katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun küçük bir parçasına
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edip yoğuralım. Beyaz hamurdan ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu hamurdan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iriliğinde yuvarlaklar yapalım. Kakaolu yuvarlağın etrafına beyaz yuvarlakları aralıksız yapıştırıp papatya şekli verelim. Hamurun bir kısmını 1/2 cm. kalınlıkta açıp kalp şeklinde kurabiye kalıpları ile keserek yaprak şekli verelim. Hamurlan fırın kabına
dizelim, önceden ısıtılmış 170° ısılı fırında kurabiyelerin üzeri beyaz kalacak şekilde
pişirelim.
Not: Bu kurabiye, Çorum da nişan törenlerinden önce kız evinden damadın evine gönderilir. Damadın evinden ise kız evine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va gelir. Kurabiyenin hamurunun uzun süre yoğrulması gerekir.