Malzemeler:
3 su bardağı un
2 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yeteri kadar tuz su
İç malzeme:
350 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz karabiber
Üzeri için:
Yarım kilo
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2-3 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2-3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hazırlanışı:
Un, su,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve yeteri kadar su ile hamur yoğurup,
dinlenmeye bırakın. Ayrı bir kapta kıyma, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ile yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırın. 2 milim kalınlığında açın. Çay bardağı ile kesin. Ortalarına kıymalı harç
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. 8 kulak yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerini yağlayın. Ocak üstünde kısık ateşte önce altını ters çevirerek üstünü de
kızartın. Fırından çıkınca üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kırmızıbiberli tereyağı gezdirerek sıcak olarak servise sunun.