Tirit (Denizli)
Buğday, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kuru [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] haşlanır. İçine toz kırmızı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karabiber, tuz konur ve kaynatılır. Az sulu piştikten sonra indirilir. Servis yapılır. Üstüne [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırması konularak kaşıkla yenir. Özel günler ve misafirler için bir eğlence ve toplanma vesilesidir. Acıpayam yöresinde çocukların ilk dişinin görüldüğümde pişirilip dağıtılır. Ayrıca hayır için pişirilip çocuklara dağıtılır
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |