Malzemeler: (4 kişilik)
1 su bardağından biraz fazla un.
1 su bardağı Sütaş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
1 bardak su.
150 gr kıyma.
1 demet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
1 demet maydanoz.
2 dilim bayat ekmek içi.
2 kaşık sıvıyağ.
350 gr Sütaş sarmısaklı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
1 kaşık Sütaş tereyağı.
Toz kırmızıbiber.
Yapılışı
Unu derince bir kaba alın. İçine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı kırıp, Sütaş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü sürekli karıştırarak ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana dek çırpın. Tuzunu ayarlayın. Teflon tavayı hafifçe yağlayıp kızdırın. Hazırladığınız hamurdan bir kepçe döküp ara sıra sallayarak pişirin. Soğanları ince doğrayarak
pembeleştirin. Kıymayı da ekleyip, rengi değişene dek kavurun. İnmesine yakın maydanozu doğrayıp ekleyin. Tuzunu,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ini ayarlayıp ateşten alın. Bayat ekmek içini ufalayın. Hazırladığımız pişmiş yufkaların arasına kıymalı içten yayarak, yufkaları üst üste dizin. Bir su bardağı sıcak suyu yufkaların üzerine gezdirin. 10 dakika sonra orta ısılı fırında suyunu çekene dek pişirin. Fırından alıp, Sütaş sarmısaklı yoğurdu üzerine gezdirin. Küçük bir tavada Sütaş tereyağını eritip, kırmızıbiberi ekleyin. Bir-iki kez çevirip ateşten alın ve mantının üzerine gezdirin. Üçgen dilimler halinde kesip ikram edin.