Malzemeler
1 kg köftelik kıyma
2 su bardağı ince bulgur
2 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 orta boy
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
1 Yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
Köftelerin hazırlanışı:
Kıyma,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], bulgur, 1 adet rendelenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı ve baharatlar 1 fincan su ile karıştırılıp yoğurulur. Bulgur ile kıyma kıvamına geldiğinde misket şeklinde yuvarlanır. Köftelerin dağılmaması için bir yemek kaşığı un harca ilave edilir.
Pişirme:
Yağ ile
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir tencerede
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pembeleşinceye kadar kavrulur. salçası ilave edilir. Su konur ve kaynatılır. Su kaynayınca hazırlanan köfteler suya atılır ve 20 dakika orta ateşte pişirilir.