Serbizer (diyarbakır)
Malzeme
Duru mercimek (kara-küçük) 1/2 su bardağı
Et suyu 6 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Tereyağı (erimiş) 6 yemek kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 6-8
YAPILIŞI
Mercimek ayıklanır, yıkanır ve et suyu ile kaynatılır. Biraz yumuşayınca bulgur ve tuz ilave edilerek iyice pişirilir. Yağ eritilip ocaktan alınır. Nane ilave edilerek çorbanın üzerine gezdirilir. (K.K.Okumuş)
NOT: Mercimekli bulgur çorbasına benzeyen bu çorbanın tarifi Diyarbakır'dan alınmıştır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |