Malzeme
Soğan 1 büyük boy
Kıyma (orta yağlı) 1+1/4 su bardağı
Duru köftelik bulgur 3/4 su bardağı
Reyhan 1 yemek kaşığı
Pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 tatlı kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Su 1+1/2 su bardağı
Kabak 6 orta boy
Yoğurt (süzme) 1 su bardağı
Sarımsak 4-5 diş
Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 6
YAPILIŞI
Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Geniş bir kapta
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kıyma, bulgur, reyhan, 1 tatlı kaşığı pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 su bardağı su ile iyice yoğrulur. Kabaklar iyice yıkanır, iki ucu kesilerek iki parmak kalınlığında dilimlere ayrılır ve içi oyulur. Hazırlanan içten gereği kadar alınarak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar doldurulur ve geniş bir tencereye dizilir. Diğer tarafta
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar soyulur, yıkanır 1 tatlı kaşığı tuz ile dövülür ve ezilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile karıştırılır. Pişen dolmalar servis tabağına alınarak üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dökülür. Üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir. Ve pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] serpilerek servis yapılır(K.K.Okumuş)
NOT: Doğu ve Güney Anadolu Bölgelerinde yaygındırTarif Diyarbakır yöresinde alınmıştır.Arzuya göre dolmaların üzerine nane de serpilebilir. Aslı kış kabağı ile yapılandır. Kış kabağı ile yapılırsa;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soyulur, çok ince dilimlenir ve tuzlanır.