Bismil tava (diyarbakır)
Malzeme
1 kg. kemikli et
domates
sivri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
sarmısak
Yapılışı:
Kabuğu soyulmuş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerimizi kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp tepsiye diziyoruz üstüne iri doğranmış sivri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ve sarmısağı en üstede etlerimizi dizip fırında bir saat pişiriyoruz. Kuyruk yağı eklerseniz daha lezzetli olacağı kanısındayım. İçecek olarak ayran tercih etmeniz rica olunur. Biz fırın olarak taş fırını tercih ediyoruz. lahmacun fırınları bu işi görür.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |