Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur,
250-300 gram çiğ köftelik kıyma,
sıvı yağ,
tuz.
Yapılışı:
İnce bulgur ılık suda ıslatılıp yumuşayana dek yoğrulduktan sonra çiğ köftelik kıyma eklenerek
yeniden yoğurulur, az miktarda tuz eklenir sonra elle yuvarlak şekil verilerek üzerine hafifçe bastırılır ve parmak ucuyla
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde bir çukur açılır.
Bu çukur iyice pişmesi ve suyunu çekmesi için. Tuzlu suda haşlanır ve sıvı yağda kızartılır.
Köftenin üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçalı sos veya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dökülebilir. Arzuya göre karabiber, pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de ekleyebilirsiniz.