Malzemeler: 10 kişilik
500 gr.
Taze kaldirik yaprağı veya kurusu (Kaldirik yöreye özgü karakteristik bir yaprak türü.)
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]un suyu
100 gr. katı yağ
1/2 lt. su
1/2 kg.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Dolma harcının hazırlanışı:
300 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu
400 gr. ince kıyılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
tuz, karabiber,
Bir tencerede bol su kaynatıp,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunu kaynamış suya ilave ediyoruz ve kaldirik yapraklarını 3 dakika kadar kaynayan suda haşlıyoruz. 3 dakika sonunda yaprakları süzüp ve soğuk sudan geçirip, soğumaya bırakıyoruz.
Yarım lt. suya, 200 gr. kıyılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ununu,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı, tuz ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i koyup, koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
Tencerenin dibine birkaç yaprak yaydıktan sonra, hazırladığımız dolma harcı ile yaprakları sarıyoruz ve tencereye dizdikten sonra da kalan yapraklarla dolmanın üzerini örtüyoruz.
Kullanmadığımız 200 gr.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı, erittiğimiz yağ ile kavurup, üzerine su ilave edip, biraz daha kaynattıktan sonra dolmaların üzerine ilave edip ve 15 dakika kadar dolmayı pişirmeye devam ediyoruz..
Yoğurdu sıcak su dolu bir kabın içinde ılındırdıktan sonra ve dolma birlikte servis yapmaya hazırız.