Malzemeler:
Yarım kilogram kıyma,
1 çay bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu,
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 adet kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
1 tatlı kaşığı tereyağı,
1 su bardağı sıvıyağ,
tuz,
yenibahar,
kimyon ve karabiber.
Püre için malzeme:
5 adet orta büyüklükte
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
çeyrek
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]un suyu,
muskat,
yeterince tuz.
Hazırlanışı:
Püreyi önceden hazırlayın. Bunun için
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri yıkayarak haşlayın, kabuklarını soyarak rendeleyin. Zeytinyağı,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu, tuz ve muskatı ilave ederek ezin. Pürüzsüz kıvama getirin. Kaşıkla şekil vererek servis tabağına yerleştirin. Köfteler için kıymaya
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] unu, rendelenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
yenibahar, karabiber, kimyon, tuz ve tereyağını ilave ederek yoğurun. Köfte harcım özlü bir hamur olana dek yoğurmaya devam edin. Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın. Tavada sıvıyağı kızdırıp, köfteleri arkalı önlü kızartın. Kızarmış köfteleri tabağa yerleştirin. Püreyle birlikte servis yapın.