Kurabiye; çekilmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi pudra şekeri ile karıştırılıp, içine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akı ilavesiyle birkaç saat dinlenmeye bırakılmaktadır. Dinlenmeden sonra tepsiye bir kâğıt serilip yumuşak ve akışkan olan karışım özel torbasına doldurulup kâğıt üzerine birer tutam dökülür. Hafif ısılı
fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Not: Tarihi net olarak bilinmeyen bir dönemde, kentimizin bugünkü Yıldırım semtine hacı olan ve bu lakap ile anılan bir kişinin yerleşerek,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ağaçları yetiştirdiği ve bu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerden yapılan kurabiyelerin "Hacı Badem"i ile yapılıp daha sonra "Acı Badem" olarak anıldığı rivayeti bulunmaktadır.