MALZEMELER: (4 Kişilik)
1 kg. tuzsuz taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
500 gr toz şeker
1 kg mayalı ekmek hamuru (250x4) adet,
HAZIRLANIŞI:
Elazığ'a ait olan ve genellikle pide (açık ekmek) ekmeği yapan
fırınlarda yapılan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li ekmek, evlerde de yapılmaktadır. Normal mayalı ekmek hamuru yuvarlak veya elips şeklinde açılıp tazepeynir ufalanarak açılan hamurun üzerine yayılır. Hamurun kenarı kıvrılarak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in üzerine tozşeker serpilir ve fırında yeteri kadar ekmek gibi pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılarak kesilip servis yapılır.